Hoppa till sidans innehåll

Senaste nytt från Kågeröds Ridhusförening!

02 DEC 2014 21:51
Efter en lång och härlig sommar ser vi ett ökat intresse för att rida inomhus. Vi hoppas att vi kommer att få en ny riktigt bra inomhussäsong i vårt ridhus. För att ”pigga upp” har vi precis tvättat sargen och putsat speglarna.
 • Skapad: 02 DEC 2014 21:51

Som ni säkert också sett har vi bättrat på underlaget med samma typ av flis som ryttarförening lagt på hopp och dressyrbanan. Vi började lite försiktigt och vi kommer att fylla på med lite till. Vi har även påbörjat nästa stora projekt. Det är att byta ut belysningen i ridhuset. Armaturerna är både gamla, delvis trasiga och inte speciellt energisnåla. Det är en investering på över 100 000 kr. Vår förhoppning är att klara av de under de kommande 1-3 åren.

 

Under 2014 har vi sett en förändring i hur ridhuset används. Det verkar som om ryttarföreningens gemensamma träningar minskar och andelen ”privat” ridning och träning ökar. Det märks inte minst på det faktum att vi fått en hel del frågor om vad som egentligen gäller för ridning på ”obokad tid”, exempelvis:

 

 • Får man ha tränare med inbjuden tränare med
  tidschema på hemsidan på obokad tid?
 • Har ryttare som rider för tränare företräde?
 • Kan man verkligen
  ockupera en volt i ridhuset en hel lektion?
 • Varför kan inte ryttare utan ridhuskort vara med på clinics för inbjuden tränare på obokad tid? Räcker det inte med att betala en
  50-lapp?Det blir ju dyrt om man skall boka ridhuset och då kan ju ingen annan rida samtidigt.
 • Vad gör man om man kommer till ridhuset och där
  finns redan tre ryttare med varsin egen tränare med sig?

 

Det är väldigt trevligt att se många aktiva i ridhuset men det kräver att alla är medvetna om hur man skall agera för att det skall vara trivsamt i ridhuset.

Generellt är beläggningen i ridhuset ganska låg. Det är ofta ledigt och ryttarförening har för tillfället bara bokad träning några timmar på onsdagskvällen. Därför är vi kanske inte vana vid att behöva anpassa ridningen till att det finns andra ekipage i ridhuset. Ett tips är att friska upp minnet och läsa på det
regler som vi har för allas trevnad. De finns på hemsidan under ”Vad gäller”.


Glasklart är att ryttare som rider för tränare har inte företräde
utan skall följa samma regler som alla andra. Att

 • man håller till höger
 • skrittar innanför spåret 
 • att de som rider på volten alltid skall släppa fram de som rider på spåret

är viktigast. Det är helt mänskligt att inte alltid kunna hålla reda på alla
”trafikregler” speciellt om man också skall rätta sig efter tränarens alla råd
och tips. Inte minst om man inte är så gammal. Då är det extra viktigt att tränarna hjälper till och även tänker på att inte störa ryttare som ”inte är den på den lektionen”. Vi ser därför helst att man använder head set vid
”one to one” träning. En annan fördel med det är att då  kan tränaren
lättare stå utanför manegen, vilket både ökar säkerheten och ger bättre utrymme för övriga ryttare.

 

Hur hanterar vi då de clinics som annonserar ut på ryttarföreningens hemsida på bästa sätt? Hittills har dessa oftast genomförts på obokad tid.  Fördelen med det är att det ju vanligtvis finns plats för något ekipage till, men när det kommer flera andra till ridhuset blir alla störda och missnöjda. Dessutom kan det vara så att man
drar sig för att köra till ridhuset när man vet att det är träning där och det är inte
meningen. Därför ser vi helst  att dessa träningar genomförs på bokad tid. Vi hoppas kunna hitta en bra lösning för detta tillsammans med ryttarföreningen för 2015. Vi hoppas att denna lösningen även skall möjliggöra för ryttare utan ridhuskort att vara med på dessa clinics.


Det är ganska mycket jobb med att hålla igång ridhuset. Ett jobb som kanske inte alla tänker på eftersom vi i ridhusföreningen jobbar lite i det tysta . Det är en av anledningarna till att vi inte klarar av att hantera att man kan betala ridning per gång. Det är dessutom väldigt svårt att kontrollera och för att få ihop ekonomin är det viktigt att alla gör rätt för sig. Därför är det ridhuskort eller bokning som gäller.

 

Till sist! Hjärtlig välkomna "in i värmen"!

Med vänlig hälsning

 

Styrelsen i Kågeröds Ridhusförening


PS. Har ni frågor eller förslag så tveka inte att ta kontakt. Namn och nummer finns på hemsidan.

Skribent: Kerstin Sigfridsson

 

 

Hagahustorpet

Knutstorps gård

Nelab

LSR

 

Nybo Gård

Postadress:
Kågeröds Ryttarförening - Ridsport
Kerstin Nilsson, Hästskovägen 2
26876 Kågeröd

Besöksadress:
Kågeröds Ridhus, Prästavägen
26876 Kågeröd

Kontakt:
Tel: 0736612150
E-post: This is a mailto link

Se all info