Hoppa till sidans innehåll

Nytt år med nya möjligheter

01 JAN 2018 16:54
  • Skapad: 01 JAN 2018 16:54

Välkomna till Kågeröds Ridhus. Under 2017 har vi fått många nya ryttare till ridhuset och det är väldigt glädjande. Vi hoppas såklart att denna positiva trend skall forsätta. Nu är det redan ett nytt år och därför dags för många att förnya sina ridhuskort.

När man betalt sin avgift kommer man upp på listan här på hemsidan över alla som får rida i ridhuset. Därför viktigt att ni noga anger ert namn på inbetalningen. Observera att ridhusavgiften skall betalas till Kågeröds Ridhusförening (bankgiro nr: 5128-8736) och ingen annan stans. Man får rida så fort avgiften är betald men det kan ta någon dag innan vi hinner uppdatera hemsidan. Ta därför med er ett kvitto eller en skämdump på betalningen när ni åker till ridhuset.

Ridhuset drivs helt och hållet av ideella krafter och vi är helt beroende av att alla som rider här "gör rätt för sig" både ekonomiskt och i sitt uppträdande. Vi hoppas därför att ni som rider varken blir förvånade eller irriterade när vi någon tar kontakt och frågar vad ni heter när ni rider i ridhuset. Samtidigt vill ingen av oss behöva vara kontrollanter på vår fritid. Vi tjänar alla på att ingen rider utan att betala sin avgift och inte minst att vi lär känna varandra.

För allas trivsel ber vi alla läsa och följa de enkla regler som vi satt samman för vårt ridhus. De finns här på ridhusföreningens del av denna hemsida och under fliken "Vad gäller".

Vi har trots "fina regler" fått in en del en del klagomål under slutet av 2017. Vi hoppas därför att alla gör en nystart 2018 och ....

  • ...inte glömmer att mockar efter sina hästar varken på parkeringen eller i      ridhuset. Gödsel förstör underlaget. Ett nytt kostar 200 000. Pengar som vi inte har. På parkeringen ser det trist och föga inbjudande ut.
  • ......inte släpper sin häst lös häst i ridhuset. Vi ber alla respektera detta.      Hästar som gräver och rullar sig förstör underlaget och ansvarig för lös      häst som förstör spegeln kommer att debiteras minst 50 000 för att ersätta      den och underlaget i spegelns närhet.
  • ......alltid frågar om det är OK att man longerar eller tömkör. Tömkörning och logering är tillåten men bara om alla ridande ekipage ger sitt samtycke. Man måste med andra ord alltid fråga om det är OK och det gäller även de      ryttare som kommer in efter man börjat. Ryttare till häst har alltid företräde.
  • ....bara ta fram hinder torsdagar, tisdagar och söndagar efter 16. Undvik att sätta hinder på fyrkantspåret.
  • ....inkräktar så lite som möjligt på manegens yta före och efter ridpasset.          

Sist men inte minst: Glöm inte att släcka ljuset! 

Tänk på att om man rider utan att ha löst ridhuskort så debiteras man dubbla årstaxan.

Skribent: Kerstin Sigfridson
E-post: Adressen Gömd

 

 

Hagahustorpet

Knutstorps gård

Nelab

LSR

 

Nybo Gård

Postadress:
Kågeröds Ryttarförening - Ridsport
Kerstin Nilsson, Hästskovägen 2
26876 Kågeröd

Besöksadress:
Kågeröds Ridhus, Prästavägen
26876 Kågeröd

Kontakt:
Tel: 0736612150
E-post: This is a mailto link

Se all info