Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte i Ridhusföreningen

20 FEB 2017 22:18
  • Skapad: 20 FEB 2017 22:18

Tisdagen den 14 mars kl 19.00 håller Kågeröds Ridhusförening årsmöte i ridhusets kafeteria.

Ridhusföreningen är en andelsförening och det är därmed andelsägarna som har rösträtt, men vi hälsar även personer med ridhuskort hjärtligt väkomna både på mötet och med frågor och förslag för föreningens verksamhet.

Kerstin Sigfridson (ordf)

PS. Inbland kan det uppfattas lite förvirrande att vi har två föreningar, men det är egentligen inte så komplicerat. Det är ridhusföreningen som äger och sköter ridhuset och utebanan längs ridhuset. Övriga banor tillhör ryttarföreningen. Huset byggdes av ideella krafter under tidigt 1980-tal och initialt såldes andelar för att få ihop kapital till bygget. Numera får ridhuset in pengar för driften av huset (el, underlag, försäkringar mm) genom att sälja ridhuskort och hyra ut ridhuset per timme och per dag.

Ridhusföreningen har med andra ord ingen direkt verksamhet. Den står Kågeröds Ryttarförening för. Ryttarföreningen är ridhusföreningens viktigaste hyresgäst och det står tydligt i ridhusföreningens stadgar att vi skall jobba tillsammans.

En vanlig fråga är om man måste vara medlem i ryttarföreningen för att köpa ridhuskort. Det behöver man inte, men observera att ridhuskortet gäller för ridhuset och för utebanan längs ridhuset. Övriga banor inkl gräsytorna tillhör Kågeröds Ryttarförening och för att få rida där måste men både vara medlem och ha ett anläggningskort. DS.

Skribent: Kerstin Sigfridson
E-post: Adressen Gömd

 

 

Hagahustorpet

Knutstorps gård

Nelab

LSR

 

Nybo Gård

Postadress:
Kågeröds Ryttarförening - Ridsport
Kerstin Nilsson, Hästskovägen 2
26876 Kågeröd

Besöksadress:
Kågeröds Ridhus, Prästavägen
26876 Kågeröd

Kontakt:
Tel: 0736612150
E-post: This is a mailto link

Se all info