Hoppa till sidans innehåll

Vad gäller?


Hur gör man för att få rida?

Alla som rider i ridhuset och på banan precis utanför ridhuset måste ha betalt ridhusavgiften. När man gjort det så kommer man upp på listan över personer med giltiga ridhuskort som sitter på anslagstavlan i ridhuset och på Ridhusföreningens del av www.kagerodsrf.se . Under de dagar som det tar från och med betalning tills listan uppdateras behöver man bara ta med sig kvittot/skämdump som visar att man betalt.

Ridhusavgiften är personligt och gäller för en person. Det går alltså INTE att lösa kort för en häst och vara flera personer som rider på den. Däremot är det OK att låta annan person exempelvis tränare eller spekulant rida häst tillhörande person med ridhuskort. Detta förutsatt att den personen är i ridhuset och inte sitter på en annan häst.

Betald ridhusavgift ger fri tillgång till ridhuset förutsatt att det inte är bokat och att man följer de regler som gäller, se ridhusföreningens flik på www.kagerodsrf.se.

Observera att ridhusavgiften inte gäller på ryttarföreningens hopp och dressyrbana. För att rida där måste man ha ett sk "anläggningskort ". Info om det finns på ryttarföreningens del av denna hemsida. Klicka på " Föreningen " och sedan "Medlemsinfo". Det kan tyckas konstigt att vi är två klubbar, men det beror på att ridhuset ägs av en andelsförening som byggde och finansierade ridhuset. Ridhusföreningen säkerställer att Kågeröd har ett ridhus där alla kan rida och att ridhuset underhålls oberoende av ryttarföreningens ekonomi och inriktning och har därför inga aktiviteter ”till häst”. Då vänder man sig till Kågeröds Ryttarförening.

Nya ridhusavgifter för 2019
Vi jobbar hårt för att hålla ridhusavgifterna så låga som möjligt. Detta för att så många som möjligt skall kunna rida i vårt ridhus. Här kan alla bidra genom att alltid mocka och släcka efter sig. Efter 9 år med samma taxa måste vi nu höja avgiften för 2019 med 100 kr för årskortet och med 50 kr för teminskorten. Vi ändrar inte kostnaden för juniorer och för månadskorten. Nytt för 2019 blir också att man kan lösa årskort 2ggr/ år antingen för jan-dec eller för juli-juni. Det gäller både seniorer och juniorer.

 • Seniorer helår (jan-dec eller juli-juni) : 1400 kr
 • Seniorer terminskort (jan-juni eller juli-dec): 800 kr/termin.
 • Juniorer: 600 kr/år (jan-dec eller juli-juni. Gäller t o m hela det år som man fyller 18).
 • Månadskort för 400 kr/månad  (inbetalningsdag+30dagar). Om man förlänger med TVÅ månader till gäller avgiften med automatik för hela den innevarande terminen (jan-juni eller juli-dec). Samma kostnad för seniorer och juniorer.
 • Bokning per timme kostar fortsatt 200kr/timme och kan endast bokas minst 7 dagar i förväg till Kerstin Sigfridson 0705 86306. Då har man ridhuset för sig själv eller för sin grupp.
 • Vi har ingen "drop in ridning" med engångsbetalning.

Betalning på Kågeröds Ridhusförenings bankgiro nr: 5128-8736.  Ange ditt namn och vad betalningen avser och glöm inte ”JR” för juniorer.

För att kortet skall gälla måste man också sätta er in i de regler som gäller. De finns under ”Vad gäller” längre ner på denna sida.

Vi hoppas att ni som rider i ridhuset varken blir förvånade eller irriterade när vi som jobbar ideellt i ridhusföreningen tar kontakt och frågar vem ni är. Vi tjänar ju alla på att ingen rider utan betald avgift plus att kontakten är ett sätt att lära känna alla som rider.

Om man blir påkommen med att rida utan att ha löst ridhuskort så debiteras man dubbla årstaxan! Gäller oberoende av vilken typ av kort som man löst initialt).

Tips!
Ha gärna för vana att kolla vår kalender innan du åker iväg, så att ridhuset inte är uppbokat när du kommer. Den finns på www.kagerodsrf.se  under rubriken ”Bokningar för Ridhuset” uppe till höger och även direkt från ryttarföreningens hemsidas första sida.

Ryttarföreningen har bokade träningstider vissa vardagkvällar. Där är föreningens medlemmar välkomna att vara med utan ridhuskort. Om man vill rida i ridhuset övrig tid så måste man lösa ett ridhuskort.

Bokning och uthyrning
Vill man garanterat vara själv i ridhuset kan man hyra/boka det per timme eller per dag. Bokningsbar tid i ridhuset för ”privatpersoner” är 8-16 alla dagar utom fredag, då kan man boka till kl 18.  

Bokning per timme i ridhuset görs det till Tomas Andersson på tel: 0702-905636 eller Kerstin Sigfridson 0705 86306 minst en vecka i förväg. Bokningarna kommer upp på Ridhusföreningens hemsida, se kalender. Kolla gärna kalendern innan ni åker till ridhuset, så riskerar ni inte att det är bokat när ni kommer dit. Kostnaden är 200 kr/timme. Skall betalas in på Bankgiro 5128-8736 innan aktiviteten.

Vi hyr gärna ut ridhuset till andra föreningar eller aktiviteter, både med och utan häst förutsatt att det inte påverkar vårt underlag i ridhuset. Om ni är intresserade så ta kontakt med Tomas Andersson på tel: 0702-905636 eller Kerstin Sigfridson 070 5867306  minst 2 veckor i förväg. Gällande bokningar finns på på Ridhusföreningens hemsida, se kalender. Kostnaden är 200 kr/timme och 1500 för en heldag. Skall betalas in på Bankgiro 5128-8736 innan aktiviteten.

Underlaget
Underlaget i ridhuset byttes ut 2009. För att det skall fungera måste alla mocka efter sina hästar!

Ridhuset harvas ca 2 ggr per vecka. Vintertid går det inte att vattna och välta vilket gör att underlaget lättare blir löst, speciellt på de ytor som belastas minst. Fördela därför gärna er ridning över hela spåret. Under sommaren är det lågsäsong och vi ber om överseende med att det då kanske inte alltid är nyharvat. Ridning sker alltid på egen risk.

För att underlätta och effektivisera harvingen tar även tacksamt emot hjälp med att skotta fyrkantspår och hörnor.

Parkeringen
Vintertid har vi som målsättning att hålla del av parkeringen fri från snö, men vi kan inte garantera att vi alltid hunnit före just dig. Vi kan tyvärr inte ta ansvar för grusning på parkeringen. Ett tips är att ta med en spann med grus.

Lämna inte hästskit och strö efter dig på parkeringen. Det finns en kompost bakom ridhusets soptunna.

Lite regler för allas trivsel!

Uppdaterade 20180128

 1. Ridhuset är öppet för fri ridning förutom när det är bokat, se www.kagerodsrf.se. Bokningar skall ske 7 dagar i förväg.
 2. Det är inte tillåtet att utnyttja ridhuset utan giltigt ridhuskort. Dubbel avgift debiteras vid överträdelse.
 3. Hoppning är tillåtet hela torsdagen och tisdagar och söndagar efter 16. Dessa dagar kan det finnas hinder i ridhuset. Övrig tid är hinderfri. Den som tar fram hinder ansvarar för att de plockas undan.  Undvik att ställa hinder på spåret. Vid undanplockning är det speciellt viktigt är det att utrymningsvägen hålls fri ut mot bortre kortsidan.
 4. Löshoppning får endast ske när du har bokat ridhuset. Vid löshoppning måste man dra för gardinen för spegeln på kortsidan. Trasig spegel och förstört underlag medför väldigt höga kostnader för den som orsakar detta. Det är aldrig tillåtet att släppa sin häst lös i ridhuset förutom vid löshoppning.
 5. Tömkörning och logering är tillåten om alla ridande ekipage ger sitt samtycke. Ryttare till häst har alltid företräde.
 6. Hjälm med knäppt hakband skall användas vid all ridning. Tänk på att du skall vara ett föredöme för yngre ryttare
 7. Rökning är inte tillåtet i ridhuset
 8. Hästskit är inget bra ridunderlag – mocka alltid efter din häst (gäller för hundar också)
 9. Håll rent runt dörrar och portar så att de kan stängas utan problem.
 10. Träning med egen tränare är OK  men har inte företräde framför andra ryttare. Headset är att föredra.
 11. Av och påklädnad vid C. Inkräkta så lite som möjligt på spåret. Visa respekt för andras utrustning. Tänk på smittrisken.
 12. Knacka och invänta svar innan du går in
 13. 13.    Vid ridning
  1. Högerregeln gäller
  2. Ridande på fyrkantspår har företräde framför ridande på volt
  3. Skritta och gör halt innanför spåret
  4. Håll säkerhetsavstånd
 14. Visa hänsyn och var vänliga mot varandra. Som förälder får du gärna gå igenom vad som gäller med ditt barn för att undvika tillbud.
 15. Tänk på att elkostnaden är föreningens absolut största kostnad. Vad därför noga med att släcka belysningen i alla utrymmen och att maximalt använda 2 ljusrader. Siste man släcker!

  Med vänlig hälsning
  Styrelsen i Kågeröds Ridhusförening

  Frågor och förslag? Hör av er till Kerstin Sigfridson 070 5867306, eller till Tomas Andersson 0702-905636

 

Uppdaterad: 28 JAN 2018 12:08
Skribent: Kerstin Sigfridson

 

 

Hagahustorpet

Knutstorps gård

Nelab

LSR

 

Nybo Gård

Postadress:
Kågeröds Ryttarförening - Ridsport
Lone Kirckhoff, Kolaryd 1466
26876 Kågeröd

Kontakt:
Tel: 0709111425
E-post: This is a mailto link

Se all info