Anläggningen

Kågeröds ridhus byggdes av ideella krafter i mitten på 80-talet och drivs och förvaltas sedan dess av en egen förening. Kågeröds Ryttarförening är ridhusföreningens största hyresgäst och klubbarna har ett mycket nära samarbete.

Kågeröds läge vid Söderåsen gör orten idealisk för hästar och ridsport.
Kågeröds RF är en förening för ryttare och hästintresserade i alla åldrar.
Vi är speciellt måna om att lära våra unga medlemmar så mycket som möjlig om hästar och ridning, samtidigt som vi har mycket roligt tillsammans.

Kå RF erbjuder bl. a:

Träning i både hoppning och dressyr för ryttare och ponnyer varje onsdag vid Kågeröds ridhus kl. 18-20.

Ny dressyrbana.

Specialkurser i både dressyr och hoppning för ryttare med häst eller ponny.

Aktiv ungdomssektion med många egna upptåg och aktiviteter både med och utan häst eller ponny.

Ridläger, långritter

Tävlingar och uppvisningar

Tillgång till fint ridhus, bra utebanor, hinder och härlig ridterräng.

Ridhuskort löser man hos Kågeröds Ridhusförening. För att använda klubben utebanor och hinder behöver man ett anläggningskort. Det kan man antingen köpa för 400 kr/ år eller "arbeta av " på klubbens tävlingar.

Uppdaterad: 2016-06-08 02:37
Skribent: Tina Paulsson